Duurzaamheid

Voor BNR maak ik het wekelijkse programma BNR Duurzaam. Daarnaast schrijf ik over het onderwerp. Over de hypes en de echt kansrijke ontwikkelingen. Hieronder een selectie van artikelen.

Van producent naar consument en weer terug: de opkomst van de circulaire economie
(Intermediair Weekblad 2013)

Jeans, lampen of wasmachines: er zijn Nederlandse bedrijven waar je ze kunt huren in plaats van kopen. Stopt je huurcontract? Dan neemt het bedrijf je lamp of spijkerbroek terug, om die opnieuw te gebruiken of te recyclen. Het zijn principes van de circulaire economie. Een groeiend aantal Nederlandse organisaties past ze toe.

Wie werk wil moet groen zijn
(Intermediair Weekblad 2013)

Van de inkoopmedewerker tot de marketeer: wie verstand van duurzaamheid heeft, scoort beter bij beoordelings- en sollicitatiegesprekken. Groen is bij steeds meer bedrijven niet langer een mooi verhaaltje voor de buitenwereld, maar serious business.

Stop met de economische groei!
(De Pers 2009)

Niet economische groei, maar toename van geluk. Moet dat de basis zijn voor politieke besluiten? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ontwikkelt een alternatief voor economische groeicijfers. “Geluk lijkt iets van links, maar je ziet dat rechtse standpunten vaak leiden tot het meeste geluk.”