Internationaal

Bijna niets is zo boeiend en spannend als met een laptop en paar verhaalideeen op reis te gaan. Zo kwam ik met verhalen thuis uit het geboortedorp van de Boston Bombers in Kirgizie, was ik in een Damascus waar ook voor de huidige oorlog al angst was voor een groot en bloedig conflict en reisde ik door Zuid-Afrika met blanke racisten. Hieronder een selectie van artikelen.

Amerikaanse droom eindigt in een bomaanslag
(De Persdienst 2013)

In het Kirgizische geboortedorp van de verdachten van de aanslagen op de marathon in Boston, twijfelen ze over de schuld van de broers. “De Amerikanen denken dat we hier terroristen opleiden.”

Nieuwe zijderoute voert langs olie en uranium
(Het Financieele Dagblad 2013)

Kazachstan verdient tientallen miljarden dollars aan olie. Een deel daarvan steekt het land in de aanleg van een nieuwe Zijderoute: een snelweg door Centraal-Azië naar China. Nederlandse ondernemers profiteren hiervan mee. Deel 1: Artikel Kazachstan. Deel 2: Artikel Kazachstan vervolg. Deel 3: Artikel Astana reportage.

En nu is blank de dupe
(De Pers 2010)

De maatregelen om zwart en blank gelijk te trekken, zijn doorgeslagen, zegt oud-president van Zuid-Afrika F.W. De Klerk. “Nu voelt de witte bevolking zich gediscrimineerd.” Een interview met de oud-president.

De blanken zijn straks weer de baas, roadtrip-story
(De Pers 2010)

Wat gebeurt er als je 500 km lang, van Johannesburg richting Zimbabwe, met een boze blanke Zuid-Afrikaanse man in een auto zit? Dan volgt een lange, lange weg, vol haat.

Mega-vluchtelingenkamp Kakuma is net een normale stad
(De Pers 2009)

Een of meer van de verdachten van de terreuraanval op het winkelcentrum Westgate in Nairobi kwam uit het vluchtelingenkamp Kakuma in het afgelegen noord-westen van Kenia. Daar wonen honderdduizenden Somaliers. Ik bezocht het kamp in 2009.

Westerse homo’s zoeken spanning in Damascus
(De Pers 2008)

Europese en Amerikaanse homo’s zoeken de spanning op van het homofobe Syrie. Een Libanese jongeman organiseert de reizen voor hen. Homo’s poseren voor de grootste moskee van Damascus.

Never ending story in Damascus, column
(De Pers 2008)

Waterpijp roken houdt nóóit op. Ik word misselijk en duizelig. En vergeet te liegen.