Technologie en trends

Voor Emerce schreef ik twee jaar over online ontwikkelingen. Bij De Pers coordineerde ik een wekelijkse pagina in de krant over internet- en technologietrends. En ook nu volg ik de ontwikkelingenen schrijf ik er regelmatig over. Het liefst kijk ik naar de maatschappelijke en sociale impact van technologische ontwikkelingen. Hieronder een selectie van artikelen.

De nieuwe smartphone begrijpt onze emoties: opkomst van de empathische technologie
(Emerce 2013)

Smartphones, horloges of laptops begrijpen onze emoties steeds beter. Microsoft, Apple, Samsung en Intel ontwikkelen empathische technologie, en ook adverteerders zien veel kansen. “Nu zet je cookies aan of uit, straks doe je dat met emotie-metingen”.

Van Nederland naar India en weer terug – backsourcing is de trend
(Intermediair Weekblad 2013)

Steeds meer bedrijven halen hun callcentra terug uit Zuid-Afrika en hun it-servicedesks uit India. Backsourcing is de nieuwe trend. En dat levert banen op in Nederland.

Eindhoven de beste! Op zoek naar de beste-buiten-de-deurwerkplek van Nederland
(Intermediair Weekblad 2013)

Wat is de beste buiten-de-deur-werkplek van Nederland? Intermediair reisde langs de acht grootste steden, en ontdekte dat de allerbeste plek zich in Eindhoven bevindt. Daar klopte op een locatie alles: van de werksfeer en de stopcontacten tot de inrichting. Maar er zijn meer buiten-de-deur-werk-pareltjes.

Privacy is het nieuwe groen
(De Pers 2010)

Was privacy een paar jaar geleden morsdood, nu is het onderwerp sexy in Nederland. Misschien wel meer dan ooit.